Logg inn
a8.jpg

Litteratur

Det er ikke så mange bøker bare om labyrintfisk. Artene er selvfølgelig beskrevet i større verker og tidsskrifter, men i bokform som eneste emne er det ikke mange gode som er trykket. Men her er noen bøker jeg mener er verdt pengene:

1. Aqalog – all Labyrinths. Bettas, Gouamis, Snakeheads, Nandids written by Frank Schafer. - 1997
Et must for alle labyrintentusiaster, første oppslagsverk som samlet alle labyrintartene innenfor en perm. Fortsatt det beste oppslagsverket men mangler mange nyoppdagete fisker.
2. Labyrinth Fish / The Bubble-Nest - Builders written by Host Linke. 1991
Noe utdatert siden det har blitt lagt til mange nye labyrintfisk-arter de siste 20 årene, men veldig god bok om de artene som har vært kjent en stund. God både på betta og non-betta arter.
3. The Betta handbook - written by Robert J. Goldstein. 2004
Et must for Betta entusiaster uansett art, dette er bare en fantastisk bok og det mest oppdaterte oppslagsverket på Betta'er.
4. Bettas, Gouramis and other Anabantoids Labyrinth fishes of the world written by Jorg Vierke. 1986
Opprinnelig tysk. Noe utdatert og mangelfull siden det har blitt lagt til mange nye labyrintfisk arter, veldig god om de artene som har vært kjent en stund.
5. Bettas and Gouramis. Understanding Siamese Fighting Fish, Paradisefish, Kissing Gouramis, and Other Anabantoids - written by David Alderton - 2004
En veldig god bok med en noe pussig vinkling, mindre fokus på Betta arter men veldig god på labyrintfamilien generelt med praktiske råd om å holde (mest) non-Betta anabantioder.

Det går også an å lete videre etter flere bøker på disse lenkene:

Tidsskrifter:

LABYRINTH
Utgitt av Anabantoid Association of Great Britain - Er verdt medlemskapet i AAGB alene, her er to eksempel utgaver:

Se også vår artikkelsamling for Nordiske artikler, og Nettlenker for større internasjonale artikkelsamlinger.